Advocaat insolventierecht

Solliciteer nu

Advocaat insolventierecht

PlasBossinade Advocaten Notarissen Groningen

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Afgeronde opleiding in WO Nederlands Recht
 • 5 tot 7 jaar werkervaring
 • Je hebt een analytisch vermogen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift; Engelse taal is een pre
 • Je bent zelfstandig

Wat krijg je?

 • €5.300 - €6.400 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen
 • Specialisatieopleiding en inhouse cursussen
 • Iphone, laptop, pensioenregeling en bonusregeling

Wat doe je?

 • 50% In insolventierechtelijke zaken adviseren en procederen
 • 30% Bij faillissementsprocedures en herstructureringen ondersteunen
 • 20% Klanten in financiële moeilijkheden adviseren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Marianne Riemersma

HR-manager

Vacature

Als Advocaat insolventierecht bij PlasBossinade Advocaten N.V. ben je verantwoordelijk voor het adviseren en procederen in zaken die met het insolventierecht te maken hebben. Als advocaat begrijp je wat ondernemers beweegt en speel je je eigen rol binnen het team, waarbij kwaliteit en eigenwijsheid centraal staan.

Je bent betrokken bij (middel)grote faillissementsprocedures en (internationale) herstructureringen. Dit houdt in dat je deelneemt aan besprekingen met belanghebbenden en verantwoordelijkheid draagt voor specifieke aspecten, terwijl je altijd het overzicht behoudt over het geheel. Je streeft ernaar faillissementen zo goed mogelijk af te wikkelen, met een focus op een doorstart of verkoop van activa. Daarnaast ondersteun je bij het adviseren van klanten die zich in (financiële) moeilijkheden bevinden of betrokken zijn bij dergelijke ondernemingen, zoals banken, schuldeisers en bestuurders. Hierbij is het doel de onderneming te redden door middel van reorganisatie of (financiële) herstructurering, en/of de belangen van de betrokken partijen optimaal te behartigen.

Je wordt onderdeel van het team Insolventierecht. Dit is een diverse en gevarieerd samengestelde sectie bestaande uit advocaten, juridisch medewerkers en faillissementsmedewerkers.

Als je het leuk vindt je persoonlijkheid naar voren te laten komen en je het niet erg vindt te maken te hebben met klanten die veel van je vragen en verwachten, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Advocaat insolventierecht

Op een leuke werkdag kom je met waardevolle ideeën voor je klanten en lukt het je alles keurig volgens planning af te ronden.

Op een minder leuke werkdag lukt het je niet om alles af te krijgen wat je aan je klant had beloofd.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een cliënt wordt geconfronteerd met een dreigend faillissement als gevolg van financiële problemen, veroorzaakt door een langdurig juridische geschil met een belangrijke leverancier. Wat doe je?

Je begint met het grondig analyseren van de juridische situatie. Je duikt in de contractuele documenten en relevante wetgeving om de rechten en verplichtingen van de cliënt vast te stellen. Hierbij richt je je op het identificeren van mogelijke juridische gronden voor verdediging of schadevergoeding.

Daarnaast werk je samen met het team en de cliënt aan een strategische planning om de financiële problemen aan te pakken en het geschil met de leverancier op te lossen. Daarbij bespreek je en ontwikkel je een strategie die kan bestaan uit onderhandelingen, het starten van juridische procedures of zelfs het zoeken naar alternatieve financieringsmogelijkheden. Uiteindelijk is het doel een oplossing te vinden die de belangen van de cliënt beschermt en het bedrijf in staat stelt zijn activiteiten voort te zetten.

Groeipad

Iedereen krijgt bij PlasBossinade de mogelijkheid zich te specialiseren in het rechtsgebied van de eigen voorkeur. Je volgt cursussen op dit rechtsgebied, maar ook algemene juridische cursussen of cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Deze cursussen volg je zowel in- als extern.

Advocaat insolventierecht
Partner

Werken bij PlasBossinade Advocaten Notarissen

PlasBossinade is een toonaangevend advocaten- en notarissenkantoor in Noord-Nederland, waar de medewerkers de relatie leggen tussen recht en realiteit door te zoeken naar praktische, werkzame oplossingen. Elke advocaat en notaris is specialist op een bepaald rechtsgebied, maar wordt ook regelmatig betrokken bij andere specialismen. Door op deze manier gebruik te maken van ieders kwaliteiten, specialisme en stijl behartigt PlasBossinade de belangen van klanten op de beste mogelijke manier.

De klanten van PlasBossinade zijn ondernemingen, overheden en instellingen, maar ook particulieren weten de weg naar het kantoor te vinden. Bij PlasBossinade is iedereen anders: originaliteit, authenticiteit en creativiteit worden aangemoedigd.

 • Kantoor in Groningen
 • Internationaal actief
 • 92 werknemers
 • 68% / 32%
 • Gem. leeftijd 44

Collega's

Marianne Riemersma (59) - HR-manager/ bestuurssecretaris

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben (lang geleden) bij PlasBossinade begonnen als juridisch secretaresse. Daarna ben ik via allerlei functies doorgegroeid naar mijn huidige functie. Dat ik de kans kreeg door te groeien naar de functie die het best bij mij past, maakt dat ik mij nog steeds als een vis in het water voel bij PlasBossinade.

Wat was je vorige baan?
Juridisch secretaresse

Wat doe je in je vrije tijd?
Schrijven, kleding naaien, popconcerten bezoeken, wandelen

Marleen van Mourik (38) - Advocaat aansprakelijkheidsrecht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij PlasBossinade kreeg ik de ruimte om mij te specialiseren in het aansprakelijkheidsrecht. Het is een mooi kantoor met mooie cliënten die complexe en uitdagende zaken bij ons aanbrengen. Geen enkele zaak is hetzelfde en het werk blijft daarom altijd interessant en uitdagend!

Wat was je vorige baan?
Advocaat in de civiele praktijk

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen, uit eten gaan en mooie reizen maken

Damir Lacevic (48) - Advocaat arbeidsrecht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn rechtenstudie heb ik bij PlasBossinade stagegelopen en ik was direct fan. Na mijn studie ben ik als advocaat bij Plasbossinade begonnen en inmiddels ben ik 18 jaar hier werkzaam. Het kantoor kenmerkt zich door de prettige sfeer, deskundige collega's en klanten in verschillende sectoren.

Wat was je vorige baan?
Dit is mijn eerste baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten en lezen

Peter Fousert (51) - Advocaat insolventierecht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde als advocaat werken in de stad Groningen. Het was mij al snel duidelijk dat dit kantoor het beste bij mij past. Een klassiek advocatenkantoor en toch vooruitstrevend en creatief. De vanzelfsprekende keus voor de mooiste klanten en daarom voor mij ook een vanzelfsprekende keuze.

Wat was je vorige baan?
Advocaat insolventierecht

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken en concerten bezoeken

Daniël Schuth (34) - Advocaat vastgoed

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Van jongs af aan wilde ik advocaat worden en na het afronden van mijn studie kwam ik via via terecht bij PlasBossinade. Ik had direct een goed gevoel bij het kantoor en PlasBossinade is het enige kantoor waar ik heb gesolliciteerd. Bij PlasBossinade heb je het voordeel dat je vanaf het begin goede begeleiding krijgt, dat je al vrij snel zelfstandig eenvoudige zaken kunt afhandelen en dat je kunt meewerken in complexe zaken.

Wat was je vorige baan?
Juridisch medewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
sporten (hockey, fitness en wielrennen), lezen en reizen

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met sollicitatiecommissie
Assessment
Tweede gesprek met sectieleden
Arbeidsvoorwaardengesprek

Interessante baan?

Solliciteer nu